دعوای زن و شوهر | اختلافات و راهکارهای پیشگیری از دعوای بین زوجین
نوشته شده توسط : ذهن نو

دعوای زن و شوهر ازجمله مسائل غیرقابل‌ اجتناب در هر خانواده است که هرگز نمی‌توانید به‌طورکلی آن را از بین ببرید. اختلاف‌نظر، بحث و ناراحتی همواره و در تمامی خانواده‌ها ایجاد خواهد شد؛ اما آنچه اهمیت دارد نحوه کنار آمدن با این مسائل و راهکارهایی است که برای حل کردن آن به کار می‌برید. تا جایی که شاید بتوان گفت اگر دعوای بین زوجین به‌درستی مدیریت شود حتی می‌تواند رابطه میان شما و همسرتان را بهبود ببخشد. اما درصورتی‌که برای برطرف کردن این اختلافات اقدامی نکنید کدورت‌ها روزبه‌روز بیشتر شده و حتی ممکن است ادامه زندگی مشترک را برایتان غیرممکن کند.

 استفاده از راهکارهایی مثل صحبت کردن برای حل مشکلات یا انعطاف‌پذیری در مقابل دیدگاه‌های طرف مقابل ازجمله روش‌هایی هستند که می‌تواند به شما در حل کردن این اختلافات کمک کند. همچنین اگر احساس می‌کنید به‌تنهایی نمی‌توانید مشکلات پیش‌آمده در زندگی خود را برطرف کنید می‌توانید از یک مشاور خانواده در این زمینه کمک بگیرید. برای دریافت مشاوره خانواده کلیک کنید.

 

منبع :  دعوای زن و شوهر

 

 

 

 دلایل شکل گیری دعوای زن و شوهر

بی‌تجربگی

تحقیقات روانشناسان خانواده نشان‌دهنده این است که بسیاری از اختلافات میان زوجین و همین‌طور بیشتر طلاق‌ها در طی 5 سال اول زندگی مشترک اتفاق می‌افتند. این موضوع شاید بیشتر به این خاطر باشد که در طی سال‌های اولیه شروع یک زندگی، تجربه افراد برای مدیریت مسائل و همین‌طور شناختی که از روحیات یکدیگر دارند کمتر است.

به میزانی که زندگی شما عمر بیشتری پیدا می‌کند شناخت و مهارت شما نیز در حل مشکلات افزایش پیدا کرده و احتمال بروز اختلاف و درگیری کاهش پیدا می‌کند. می‌توانید با کمک گرفتن از مشاوره پیش از ازدواج آگاهی خود را نسبت به شخصیت طرف مقابل و نکاتی که در برقراری ارتباط با وی می‌بایست مدنظر داشته باشید افزایش دهید. علاوه بر این مشاوره پیش از ازدواج به شما در یادگیری مهارت‌هایی مثل نحوه صحبت کردن با همسر یا حل مسئله کمک خواهد کرد.

تفاوت‌های فرهنگی و دعوای زن و شوهر

تفاوت‌های فرهنگی می‌تواند تفاوت در تمامی ابعاد زندگی از نوع اخلاق و رفتار تا پوشش یا حتی عادات مذهبی فرد را شامل شود. هنگامی‌که زوجین در این زمینه‌ها با یکدیگر تفاوت داشته باشند احتمال بروز دعوا و درگیری افزایش پیدا می‌کند. این اختلاف‌ها باعث می‌شود هریک از شما احساس کنید توسط طرف مقابل درک نمی‌شوید و یا رفتارهای وی را نامناسب بدانید و از این بابت ناراحت باشید. به همین خاطر معمولاً توصیه می‌شود پیش از ازدواج از میزان شباهت یا تفاوتی که با همسرتان دارید آگاهی کافی کسب کنید. بالا بردن سطح انعطاف‌پذیری ذهنی و همین‌طور صحبت کردن با همسر راجع به مسائلی که باعث ناراحتی‌تان شده ازجمله راهکارهایی است که می‌تواند در این شرایط به شما کمک کند.

وابستگی به خانواده‌های نخست

یکی از شایع‌ترین دلایل دعوای بین زوجین به‌ویژه در کشور ما وابستگی به خانواده نخست است. این وابستگی می‌تواند در زمینه‌های مختلف اقتصادی، عاطفی یا توجه به نظرات آن‌ها در تمامی تصمیم‌گیری‌های زندگی مشترک باشد.

با توجه به اینکه شروع زندگی مشترک به این معناست که شما از خانواده نخست خود مستقل شده و زندگی جدیدی را شروع کرده‌اید اگر نتوانید تعادل را میان خانواده نخست و زندگی مشترکتان ایجاد کنید احتمالاً مشکلات بسیاری به‌ویژه اختلاف با همسر را تجربه خواهید کرد. این وابستگی‌ها به‌ویژه در شرایطی که خانواده نیز خواهان عدم استقلال و ادامه وابستگی فرزندشان به آن‌ها باشد یا به عبارتی هنگامی‌که خانواده یکی از طرفین نیز دخالت در زندگی جدید فرزندشان را حق خود می‌دانند می‌تواند مشکلات جدی‌تری را برای زندگی زوجین ایجاد کند.

ناتوانی در صحبت کردن یا حل مسئله

صحبت کردن راجع به ناراحتی‌ها و همین‌طور توانایی در پیدا کردن راهکار برای برطرف کردن مشکلات ازجمله مهم‌ترین مسائلی هستند که می‌تواند به شما در کاهش اختلافات کمک کند. هنگامی‌که زوجین یا یکی از آن‌ها این توانایی را نداشته باشد مشکلات میان آن‌ها نه‌تنها حل نمی‌شود بلکه روزبه‌روز بیشتر و جدی‌تر خواهد شد. به همین خاطر یادگیری این مهارت‌ها برای حفظ زندگی مشترک اهمیت بالایی دارد. اگر احساس می‌کنید در این زمینه‌ها دچار مشکل هستید می‌توانید از یک مشاور خانواده برای یادگیری این مهارت‌ها کمک بگیرید.

اختلافات مالی و دعوای زن و شوهر

یکی از دلایل دعوای میان زوجین اختلافاتی است که بر سر مسائل مادی ایجاد می‌شود. تفاوت در طبقه اقتصادی، اختلاف‌نظر راجع به نحوه پس‌انداز و هزینه کردن درآمدها و همین‌طور مشکلات مالی که به‌طور ناگهانی برای خانواده شما ایجاد می‌شوند می‌تواند باعث بروز اختلاف و درگیری میان زوجین شود.

بروز بحران‌های جدی

بحران‌ها و مشکلات ناگهانی در زندگی همه ما ایجاد خواهد شد. از دست دادن شغل یا سرمایه، ابتلا به بیماری و یا فوت یکی از عزیزان ازجمله سخت‌ترین بحران‌هایی هستند که ممکن است در زندگی با آن‌ها مواجه شوید. بحران‌ها باعث کاهش ظرفیت تحمل روانی شده و شما را پرخاشگر یا تحریک‌پذیر می‌کنند. به همین خاطر این شرایط می‌تواند باعث بروز اختلافات جدی در زندگی مشترک شده و حتی اگر به‌درستی مدیریت نشوند می‌تواند باعث از هم پاشیدن زندگی شما باشد.

راهکار برای کاهش دعوای زن و شوهر

موقعیت‌شناس باشید

دعوای زن و شوهر گاهی اوقات به این خاطر ایجاد می‌شود که شما زمان و مکان مناسب و احساسات همسر خود را به‌خوبی درک نکرده‌اید. در زمان خستگی، درگیری‌های ذهنی و یا هنگامی‌که همسرتان یک بحران روحی را پشت سر می‌گذارد بهتر است صحبت کردن از برخی مسائل را کنار بگذارید. در چنین شرایطی علاوه بر اینکه طرف مقابل شما ظرفیت ذهنی کافی برای صحبت کردن ندارد رفتار شما باعث خواهد شد تا او احساس کند شما متوجه شرایط روحی وی نیستید و این موضوع مشکلات بیشتری را در رابطه شما ایجاد خواهد کرد.

با یکدیگر صحبت کنید

ما هرگز نمی‌توانیم از افکار و احساسات یکدیگر آگاهی پیدا کنیم مگر اینکه راجع به آن‌ها صحبت کنیم. به همین خاطر بهترین و شاید تنها راهکار برای برطرف کردن اختلافات این است که وقتی از موضوعی ناراحت هستید راجع به آن با همسرتان صحبت کنید. پس از انتخاب زمان و مکانی مناسب برای صحبت کردن احساسات خود را با همسرتان در میان بگذارید و همین‌طور از او نیز بخواهید افکار و احساساتش را بیان کند. سپس سعی کنید با همفکری یکدیگر راهکاری برای بهبود شرایط پیدا کنید.

 صحبت کردن اگرچه راهکار بسیار تأثیرگذاری است بااین‌حال اگر شما شرایط و آداب صحبت را ندانید نه‌تنها از آن فایده‌ای به دست نخواهید آورد بلکه می‌تواند منجر به بروز اختلافات بیشتر باشد. درنتیجه پیش از صحبت کردن سعی کنید تا اطلاعات خود را راجع به قواعد صحبت کردن افزایش دهید.

انعطاف‌پذیر باشید

اگر می‌خواهید دعوای میان شما و همسرتان پایان پیدا کند بهتر است تلاش کنید تا دنیا را از دید همسرتان نیز ببینید. تا زمانی که هریک از ما صرفاً روی خواسته‌های خودمان پافشاری کنیم نمی‌توانیم اختلافات را حل کنیم اما هنگامی‌که سعی کنید کمی انعطاف‌پذیرتر باشید و دیگران و خواسته‌های آن‌ها را نیز در نظر بگیرید همه‌چیز راحت‌تر از قبل پیش خواهد رفت.

بی‌احترامی نکنید

سعی کنید همواره مسئله محور صحبت کنید. اگر صحبت‌های شما از مسیر حل کردن مشکل و بهبود شرایط خارج شده و به سمت اختلاف و درگیری حرکت کند حتما تأثیرات نامطلوبی در رابطه شما خواهد داشت. همواره به خاطر داشته باشید که هیچ‌کس از کنار توهین و بی‌احترامی نسبت به خود یا عزیزانش به‌سادگی نخواهد گذشت. درنتیجه بی‌احترامی به همسر یا خانواده او را به‌عنوان یک خط قرمز جدی برای خود نگه دارید. برای آشنایی با اصول و اهمیت احترام به همسر کلیک کنید.

کمک بگیرید

همه ما گاهی نیاز داریم برای حل مشکلاتمان با دیگران مشورت کنیم. اگر احساس می‌کنید اختلاف میان شما و همسرتان به میزانی است که به‌تنهایی نمی‌توانید برای آن کاری انجام دهید بهتر است از اطرافیان خود کمک بخواهید. معمولاً والدین با توجه به تجربه‌ای که در زندگی مشترک دارند می‌توانند تا حد زیادی به شما کمک کنند. اما گاهی اوقات اطرافیان به دلیل علاقه‌ای که به شما دارند جانب‌دارانه و یک‌طرفه راجع به مسائل قضاوت می‌کنند و یا ممکن است علی‌رغم تمایلی که به کمک دارند نتوانند راهکار مناسبی برای مشکل شما ارائه کنند. به همین خاطر بهتر است برای برطرف کردن مشکلاتی که در زندگی‌تان ایجاد شده و یا پیشگیری از بروز مشکل از یک مشاور خانواده کمک بگیرید. مشاورین به دلیل تخصص و تجربه‌ای که درزمینهٔ مسائل خانواده دارند می‌توانند بدون جانب‌داری به شما در برطرف کردن مشکلات زندگی مشترکتان کمک کنند.

دعوای زن و شوهر | نقش اطرافیان

اختلاف میان همسران معمولاً اطرافیان آن‌ها و به‌ویژه خانواده‌ها را نیز درگیر خواهد کرد. در چنین شرایطی برای بسیاری از افراد این سؤال پیش می‌آید که چطور می‌توانند به بهبود وضعیت کمک کنند؟ والدین معمولاً در چنین شرایطی رفتاری جانب‌دارانه خواهند داشت و سعی می‌کنند تا از فرزندشان حمایت کنند اما این رفتار گاهی اوقات صرفاً به شدیدتر شدن مشکلات و یا حتی تصمیم برای جدایی ختم می‌شود. به همین خاطر بهتر است در چنین شرایطی سعی کنید ابتدا موضوع دعوا و دلایل آن را روشن کنید و سپس به هردو طرف برای رفع این مشکل کمک کنید. اگر واقعاً احساس می‌کنید فرزند شما نقاط ضعفی دارد که می‌بایست آن‌ها را برطرف کند این موضوع را به وی متذکر شوید. به خاطر داشته باشید حتی در صورت جدایی، ضعف‌های فرزند شما با او باقی‌مانده و در سایر روابط وی نیز مشکل ایجاد می‌کند.

 یکی دیگر از نکاتی که بهتر است به آن توجه داشته باشید این است که زوجین را به آرامش دعوت کنید و اجازه ندهید در شرایط عصبانیت تصمیمی بگیرند. درصورتی‌که احساس می‌کنید مشکلات میان طرفین جدی‌تر از آن است که به‌سادگی برطرف شود از آن‌ها بخواهید حتما برای حل اختلافاتشان از یک مشاور خانواده کمک بگیرند.

برای دریافت مشاوره در زمینه خانواده می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی خانواده با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

سؤالات متداول

چه راه‌هایی برای برطرف کردن دعوای بین زوجین وجود دارد؟

سعی کنید در یک موقعیت مناسب راجع به مشکلات و احساساتتان با یکدیگر صحبت کنید و به دنبال راهکاری برای حل مشکلات باشید. توجه به احساسات طرف مقابل و کمک گرفتن از مشاورین خانواده نیز راهکارهای مناسبی هستند.





:: برچسب‌ها: دعوای زن و شوهر | اختلافات و راهکارهای پیشگیری از دعوای بین زوجین ,
:: بازدید از این مطلب : 553
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 22 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: